Propozycja I


Dania gorące:

  1. Rosół z kołdunami / zupa cygańska z chorizo
  2. Sznycel z indyka z warzywami podane z ziemniakami z wody i sałatka z zielonych warzyw w sosie cytrynowym / zraz wieprzowy z farszem wege ziemniaki opiekane i surówka z buraczkami

Przekąski zimne:

  1. Deski przekąsek mięsnych (szynka parmeńska z gruszką karmelizowaną, serem pleśniowym i żurawiną, boczek grillowany ze śliwką, kabanosy, koreczki)– 50g/os
  2. grillowane kawałki kurczaka z dipami– 50g/os
  3. rolada szpinakowa z łososiem – 50g/os
  4. jajka faszerowane- 50g/os
  5. carpacio z buraka z fetą i migdałami -50g/os
  6. sałatka z brokułem-50g/os

 

Dodatki:

pieczywo, sosy.

Stół słodki:

3 rodzaje ciast, 2 rodzaje deserów (100g/ os), kawa i herbata

Napoje zimne 1,5 l na osobę

  1. Kompot z owoców mieszanych ( wyrób własny)
  2. Napoje gazowane ( Pepsi, Mirinda, 7-up)
  3. woda z cytryną i miętą

Opcje za dodatkową opłatą:

  1. Pierś z kurczaka faszerowana warzywami , ryż dziki i surówka 13,00
  2. pierogi z mięsem, podane z kapustą kiszoną    10,00/ 5szt. os.
  3. naleśniki z kurczakiem i warzywami podane na sałacie z sosem z metaxy 10zł/szt
  4. gołąbki w kapuście włoskiej podane z mini bułeczkami maślanymi naszego pieca  10zł/1 gołąbek + 2 bułeczki
  5. Tort – od 65zł/kg

Cena zestawu 80zł /os / 40 zł dziecko do 10 lat ( min .15 osób), 85zł / os. (do 15 osób)

Alkohol wysokoprocentowy prosimy dostarczyć dzień przed przyjęciem, piwo jest dostępne w naszej restauracji.

 

Bankiet Rodzinny


MENU I

80 zł / osoba

Stała kompozycja menu

I ZUPA

Rosół z kaczki z kołdunami

II DANIE

filet z kurczaka w sosie z gorgonzoli podany z ziemniakami opiekanymi i marchewką  rozmarynem

PRZEKĄSKI

1.      Tatar wołowy

2.      Galantyna z karkówki z pieczarkami i papryką

3.      Deska mięsiw

4.      Tortilla z wędzonym pstrągiem

5.      Śledź w ziołach w oleju

6.      Sałatka z jajkiem, brokułem i pomidorkami koktajlowymi

7.      Sałatka z suszonymi pomidorami i kurczakiem

MENU II

85 zł / osoba

Stała kompozycja menu

I ZUPA

Krem z białych warzyw z pietruszkowym pesto

II DANIE

Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczeniowym podane z bezą ziemniaczaną i bukietem sałat

PRZEKĄSKI

1.     Tatar wołowy

2.    Galantyna z kurczaka z morelą i pistacjami

3.    Deska mięsiw

4.    Roladki z cukinii, twarożku i tofu

5.    Smażony filet z pstrąga z zieloną salsą verde

6.    Sałatka z wątróbką, pomarańczą i granatem

7.    Sałatka cezar z kurczakiem

MENU III

95 zł / osoba

Własna kompozycja menu

I ZUPA

Do wyboru

II DANIE

Do wyboru

 

PRZEKĄSKI

Do wyboru

 

     
 

 

W KAŻDYM ZESTAWIE     

·         Kawa, herbata, woda, soki -bez limitu

·         Słodki stół w przypadku przyjęć powyżej 10 osób -Minimum 3 rodzaje ciasta (120g/osoba)·

·         Deser serwowany w przypadku przyjęć poniżej 10 osób -jeden do wyboru 1. Sernik

2. szarlotka na ciepło z lodami  3. Deser bezowy z owocami

MENU DZIECIĘCE

50zł / dzieci do lat 10

Dzieci do lat 3 bezpłatnie

1.      Rosół z makaronem

2.      Panierowane fileciki z kurczaka z frytkami domowymi i mizerią

 

OFERTA DODATKOWA

Kolejne dania gorące, serwowane półmiskowo:

·         Tajskie szaszłyki z indyka z warzywami 12 zł / os

·         Zestaw pierogów : z mięsem, z dziczyzną, kapustą i grzybami oraz pielmieni

( 5 szt. os.) 10 zł / os

 

WARUNKI REZERWACJI I PŁATNOŚCI:

  • Alkohol prosimy dostarczyć w przeddzień przyjęcia
  • Piwa dostępne w asortymencie lokalu
  • Restauracja ABRA nie zezwala na wnoszenie jedzenia spoza Restauracji, możliwe jest dostarczenie tortu za okazaniem poświadczenia jakoś
  • Potwierdzeniem rezerwacji jest wpłata zadatku w wysokości 300zł
  • W przypadku rezygnacji z przyjęcia zadatek nie podlega zwrotowi.
  • Płatność za przyjęcie należy uiścić gotówką.
  • Ostateczne potwierdzenie ilości osób 3 dni przed terminem przyję
  • Rezerwacja Sali do godz.: 22:00 (poniedziałek – czwartek, niedziela i święta) lub 24:00 (piątek, sobota).
  • Przedłużenie sali płatne 100 zł/godzina lub 50 zł/ pół godziny
  • Oferta dotyczy przyjęć na min. 15 osób. W przypadku mniejszej liczby gości ceny ustalane są indywidualnie

SPRAW, ABY TWOJE RODZINNE ŚWIĘTO BYŁO NIEZAPOMNIANE

Propozycja II


Zestaw menu

Dania gorące:

  1. Krem z białych warzyw lub kapitańska z kluskami
  2. Udziec z indyka, brązowy ryż i miks sałat z warzywami z sosem vinaigrette lub schab ze śliwką w sosie myśliwskim, opiekane ziemniaki i marchewka glazurowana

Przekąski zimne:

  1. Deski mięsiw -50g/os
  2. jajka faszerowane – 50g/os
  3. tatar wołowy – 50g/os.
  4. Ryba w sosie pomidorowym i warzywami – 50g/os
  5. sałatka pinacolada z kurczakiem- 50g/os
  6. Sałatka z suszonymi pomidorami, prażonymi pestkami dyni– 50g/os

Dodatki:

pieczywo, sosy.

Stół słodki:

Domowe Ciasta i desery z naszej pracowni  100g/os., kawa i herbata

Napoje zimne 1l /os

  1. Kompot z owoców mieszanych ( wyrób własny)
  2. Napoje gazowane ( Pepsi, Mirinda, 7-up)
  3. woda z cytryną i miętą

Opcje za dodatkową opłatą:

  1. Pierś z kurczaka faszerowana warzywami, ryż dziki i colesław 13,00
  2. pierogi z mięsem, podane z kapustą kiszoną    10,00/ 5szt. os.
  3. naleśniki z kurczakiem i warzywami podane na sałacie z sosem z metaxy 10zł/szt
  4. gołąbki w kapuście włoskiej podane z mini bułeczkami maślanymi naszego pieca  10zł/1 gołąbek + 2 bułeczki
  5. Tort – od 65zł/kg

Cena zestawu 80zł/os / 40 zł dziecko do 10 lat ( min .15 osób), 85zł / os. (do 15 osób)

Alkohol wysokoprocentowy prosimy dostarczyć dzień przed przyjęciem, piwo jest dostępne w naszej restauracji.

 

Bankiet Rodzinny II


Bankiet rodzinny 85 zł / os (min 15 osób)

I ZUPA

Prosimy o wybranie jednej zupy:

Żurek z białą kiełbasą i jajkiem

Zupa krem z białych warzyw z pietruszkowym pesto

 

II DANIE GORĄCE

Prosimy o wybranie jednego dania:

Indyk w pomarańczach ziemniaczki opiekane bukiet warzyw

Schab ze śliwką podany z bezą ziemniaczaną i bukietem warzyw

 

PRZEKĄSKI

Prosimy o wybranie 7 przystawek:

Półmisek przekąsek mięsnych

Pasztet swojski z musem żurawinowym

Galantyna z kurczaka z morelami i pistacjami

Jaja faszerowane

Śledzik z cebulą w przyprawach korzennych

Rożki z ciasta francuskiego z farszem

Roladki z cukinii z łososiem i twarożkiem

Mini tortille z kurczakiem i warzywami

Sałatka wiosenna z awokado i rzodkiewką

Sałatka z brokułem i jajkiem

Sałatka z suszonymi pomidorami

Sałatka pinacolada z curry i kurczakiem

 

W ZESTAWIE

Kawa, herbata, woda, soki – bez limitu

Słodki stół: min. 3 rodzaje ciasta, deserki (120g na osobę)

 

MENU DZIECIĘCE

Dzieci do lat 3 bezpłatnie. Dzieci do lat 10 – 50 % ceny podstawowej

Rosół z domowym makaronem

Pierś kurczaka w chrupiącej panierce, frytki i mizeria

 

OFERTA DODATKOWA

Kolejne dania gorące, serwowane półmiskowo:

Tajskie szaszłyki z indyka z warzywami 12 zł / os

 

Zestaw pierogów : z mięsem, z dziczyzną, kapustą i grzybami oraz pielmieni

( 5 szt. os.) 10 zł / os

 

Istnieje możliwość zamówienia tortu  Pracowni Tortów Agnieszki Rybak projekt i cena ustalana indywidualnie